След пет опита, пазарджишкият общински съвет отново не успя да избере

...
След пет опита, пазарджишкият общински съвет отново не успя да избере
Коментари Харесай

Шести опит за шеф на ОбС Пазарджик

След пет опита,  пазарджишкият общински съвет още веднъж не съумя да избере ръководител . И при двете гласувания нощес нито един от двамата претенденти – Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ, не съумя да събере нужните 21 гласа. И този път казусът се оказаха  недействителните бюлетини , а неналичието на резултат обтегна връзките в заседателната зала.

В началото на съвещанието вчера  ГЕРБ и ПП-ДБ препотвърдиха кандидатурите си . Последва скрито гласоподаване. След час и половина резултатът беше явен – 19 гласа за претендента на ГЕРБ Найден Шопов и 18 гласа за Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ. Последва спор.

Д-р Елисавета Генчева от ПП-ДБ предложи гласуването да не се отсрочва, а да се премине към ново гласоподаване незабавно. Най-възрастният общински консултант – юрист Хари Харалампиев, който ръководи съвещанията до избора на легален ръководител, предсказа, че  резултатът още веднъж ще е нулев .

„ Не сме се събрали тук да се харесваме. Събрали сме се да работим. В случая виждаме  трима открити саботьори, които желаят нещо . Трима индивида стоят и ни въртят две седмици.  Трима индивида блокират работата  на една от най-важните институции в локалната власт “, разяснява претендентът за ръководител на общинския съвет Таня Колчакова.

Контрааргументът от краткотрайно председателстващия – не може да се попречва гласуването с празни бюлетини.

В последна сметка, общинските съветници взеха решение да не отсрочват за през днешния ден, само че и след петия опит не съумяха да изберат ръководител.

Общинският съвет е разграничен на две и обстановката може да бъде разплетена единствено от няколкото съветници, които пускат празни бюлетини. Те сега стоят  на аварийна пейка  в очакване да бъдат пуснати в играта.

Засега излаз няма, защото групата ПП-ДБ и тези, които ги поддържат не желаят сглобка с някогашния кмет Тодор Попов и сегашен ръководител на най-голямата общинска група, която е в поддръжка на ГЕРБ .

Освен това,  в последните два дни връзките сред някогашния и остарелия кмет се изостриха , откакто Петър Кулински  разгласи, че общината е на алено, поради непозволено източване на общината от предходното управление. Последва отговор на Тодор Попов, който се закани, че  ще съди Петър Кулински за клюка .

Днес  в 12 часа ще бъде изработен шести опит  за избор на ръководител на общинския съвет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР